Het uiterlijk van de mobiele telefoon is door de jaren heen flink veranderd. Misschien herinner je de Nokia 3310 nog wel. Je kon bellen, sms'en of een potje Snake spelen. Toen is de Blackberry voor een flinke tijd populair geweest. Inmiddels is Apple aan zet met de iPhone en ook Samsung is een van de populairste merken van dit moment. Inmiddels zijn alle smartphones dun en zijn camera’s erg belangrijk geworden. Wat zijn op dit moment de nieuwste smartphone trends? In dit artikel lees je er meer over.

Nieuwste smartphone trends: de vouwbare smartphone

Het zal je vast niet ontgaan zijn: tegenwoordig zijn er vouwbare smartphones. Het behoort zeker tot de nieuwste smartphone trends, want er liggen nu modellen van verscheidene smartphone-fabrikanten in de winkel. Eerder werd de Galaxy Fold al eens gelanceerd. Het toestel had echter veel problemen. Het scherm bleek toch niet sterk genoeg en de release moest daarom eerst uitgesteld worden. De hardware viel bovendien eerst tegen bij de vouwbare modellen. Maar daar lijkt nu verandering in te komen.

De problemen van Galaxy Fold zijn inmiddels opgelost. Ook de opvolger ligt nu in de winkels: de Galaxy Z Fold 2. Deze beschikt over Ultra Thin Glass. Dit dunne laagje buigbare glas is veel krasbestendiger dan haar voorganger en het scherm is sterker. In feite kan je zo'n smartphone zien als een telefoon en een tablet in een. Naar verwachting worden zulke toestellen populairder en het lijkt dus een trend te gaan worden. Vooral in 2022 zal deze trend moeten gaan toenemen. Zie jij jezelf al met zo’n vouwbare smartphone?

Samsung is inmiddels al bezig met de Galaxy Z Fold 3. Deze moet nog weer nieuwe verbeteringen krijgen ten opzichte van de tweede generatie. Zo zou er een in-screen camera komen die verdwijnt als je deze niet gebruikt. Apple is momenteel aan het testen of dit ook iets voor hen is. Denk je dat Apple ook met zo'n vouwbaar model komt? Tot dusver is het onduidelijk, maar het zou kunnen als er veel vraag naar is. Apple wil immers niet achterlopen op het gebied van smartphone trends.

Nieuwste smartphone trends: de rolbare smartphone

Je zou denken dat het niet gekker kan met een vouwbare smartphone. Toch kan het wel. LG is namelijk bezig met een rolbare smartphone. Helaas is er nog weinig over duidelijk, maar misschien wordt dit ook wel een trend. Het idee is dat je een grote tablet in je broekzak kunt stoppen omdat je deze kunt oprollen. Er zijn al wel highlights en video's verschenen, dus LG neemt het allemaal erg serieus. Wij zijn ieder geval al erg benieuwd. Denk jij dat dit een trend wordt?

Nieuwste smartphone trends: 5G-ondersteuning

5G is de opvolger van 4G. Als je een smartphone hebt die 5G ondersteunt én je hebt een abonnement voor 5G, dan kan je nóg sneller internetten. Met 5G wordt een van de grootste problemen opgelost die we momenteel ervaren met 4G. Ook op drukke plekken zal je een goede verbinding hebben. Inmiddels hebben de telecomproviders 5G uitgerold in Nederland. De verwachting is dat steeds meer mensen hier gebruik van willen maken. Daarom behoort dit ook zeker tot de smartphone trends.

Nieuwste smartphone trends: Augmented Reality

Augmented Reality (AR) betekent letterlijk 'toegevoegde werkelijkheid'. Onder andere Pokémon Go past dit al toe in haar games. Je kunt, via jouw camera, een Pokémon zien in een echte omgeving. De meeste AR-toepassingen zijn nu nog voor entertainment, maar het lijkt erop dat hier veranderingen in gaan komen. Daar zitten dus nieuwe smartphone trends aan te komen.

Zo zouden we binnenkort een heuse AR-bril kunnen krijgen voor onze smartphone. Een route bewandelen met een AR-bril op? Het lijkt nu nog een ver van je bed show, maar mogelijk gaat het in de toekomst allemaal gebeuren. Hiervoor zullen wij de smartphone trends in de gaten moeten houden.

Gaming smartphones

De toekomst van gaming zit misschien ook wel in de smartphones. Smartphones kunnen ook worden ingezet voor streaming. Er komen meer smartphones op de markt met een hoge refresh rate en een langere batterijduur. Ben jij een fanatieke gamer en vind jij gamen op je smartphone wel prettig? Dan zullen deze smartphone trends jou ongetwijfeld gaan bevallen.

Er komen smartphones op de markt een verversingssnelheid van 144 Hz. Dit kan voordelen hebben voor jou als gamer. Niet alleen het algehele gevoel is beter, maar ook de prestaties zijn beter. Echter is niet alleen het aantal Hz belangrijk. Ook andere hardware is belangrijk. Steeds meer fabrikanten gaan met elkaar concurreren op hardware. Voor gamers is dit immers erg belangrijk. Ook hier zien wij dus smartphone trends ontstaan. Verwacht jij dat jij jouw console gaat inruilen voor een smartphone? Het voordeel van een smartphone is dat je deze overal mee naar toe kunt nemen. Ook kan je bijvoorbeeld een controller aansluiten. Dat maakt het erg aantrekkelijk.

Wat gaat er gebeuren op de markt?

Wat denk jij dat er allemaal gaat gebeuren op de markt? Men verwacht in ieder geval dat er veel meer smartphones verkocht gaan worden. Dat heeft voornamelijk te maken met de opkomst van 5G. Ook willen mensen graag betere camera’s op hun telefoon. Samsung en Apple zijn de beste verkopers op het gebied van smartphones, maar zal dit nog gaan veranderen in de toekomst? We zullen het gaan zien.

Vergelijk providers via deze website

Wil jij ook graag een nieuwe smartphone kopen? En wil je misschien ook een abonnement afsluiten? Dan is het raadzaam om een goede vergelijking te maken. Je kunt zowel vergelijken op prijs als op service. Zo kan je reviews bekijken op deze website. Welke provider scoort goed en welke provider scoort minder goed? Ook kan je hier vergelijken op basis van prijs. Hiervoor kan je abonnementen vergelijken.