Overzicht van categorie "energie"

Energie – ervaringen en reviews van energieleveranciers

In Nederland heb je keuze uit ontzettend veel energieleveranciers. Energie bestaat uit stroom en gas. De stroom- en gastarieven kunnen flink uiteenlopen bij de verschillende energieleveranciers. Ook dien je nog rekening te houden met de vaste energiekosten, die eveneens kunnen verschillen per leverancier. Als je zonnepanelen hebt krijg je bij de ene aanbieder een hogere terugleververgoeding dan bij de ander. Ook klantenservice van leveranciers of gemak van de energie-app is iets waar je rekening mee moet houden. Hier lees je over de ervaringen en reviews van energieleveranciers in Nederland. Energie mag natuurlijk nooit te duur zijn.

ENGIE

ENGIE

ENGIE helpt met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse groene stroom tot het isoleren van je woning. Ondertussen worden de grote uitdagingen voor bedrijven en overheden aangepakt om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan.

Budget Energie

Budget Energie

Ruim één miljoen mensen krijgen groene stroom en gas van Budget Energie. Producten die je als huishouden móet hebben. Maar waar je het liefst zo min mogelijk tijd aan besteedt. En zo min mogelijk voor betaalt natuurlijk! Dat regelt Budget Energie.

Eneco

Eneco

Vanuit de missie 'duurzame energie van iedereen' helpt Eneco als energiedienstverlener consumenten en bedrijven omschakelen naar duurzame energie.

EnergieDirect.nl

EnergieDirect.nl

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Als klant van Energiedirect.nl regel je al je zaken snel en online. Daarnaast kan je altijd je stroom samenstelling veranderen: je mag op elk moment van grijze energie switchen naar groene energie of andersom.

Essent

Essent

Energie van vandaag. Dat is stroom en gas leveren. Maar ook klanten helpen in de energietransitie om minder energie te verbruiken en zelf kleinschalig op te wekken. Essent wacht niet op een duurzame toekomst, maar gaat nu al aan de slag. Stap voor stap, om zo iedereen in staat te stellen de volgende stap in energie te zetten.

Greenchoice

Greenchoice

Greenchoice helpt jou keuzes te maken die positief zijn voor zowel klimaat, mens als natuur. Greenchoice maakt duurzaam leven voor iedereen mogelijk. Ze bouwen aan een energietransitie die niet alleen voor iedereen is, maar ook van iedereen.

Oxxio

Oxxio

Energie is iets om lekker opgewekt van te worden. Zoals van groene stroom voor geroosterd brood op zondagochtend. En van de energie van Oxxio word je extra opgewekt, want ze hebben alles zo simpel en leuk mogelijk gemaakt. Dat doen ze al sinds het jaar 2000 voor meer dan 250.000 klanten.

Pure Energie

Pure Energie

Pure Energie geloven in schone energie voor iedereen en werken toe naar een tijd zonder fossiele energie. De energie van de toekomst is schoon en hernieuwbaar. Daarom maken en leveren ze de groenste stroom van Nederland. Van weiland tot stopcontact.

Vandebron

Vandebron

Vandebron brengt vraag en aanbod van goeie energie samen en bieden innovatieve toepassingen waardoor je slimmer met energie kunt omgaan. Zo willen ze samen toewerken naar 100% duurzame energie.

Energiemaatschappijen - reviews en ervaringen

Groene energie ervaringen en reviews

Tegenwoordig zijn energieleveranciers steeds meer bezig met verduurzamen. Zo worden er complete zonneparken aangelegd en komen er steeds meer windmolens. Enkele aanbieders bieden zelfs stroom uit Nederland aan. Dat houdt dus in dat dit daadwerkelijk wordt opgewekt in Nederland en niet wordt geïmporteerd uit het buitenland.

Er zijn echter ook nog voldoende aanbieders die alleen grijze stroom aanbieden. Dat houdt in dat er fossiele brandstoffen, zoals gas en kolen, worden gebruikt om energie op te wekken. Tegenhangers van fossiele brandstoffen zijn duurzame bronnen. Je kunt hierbij denken aan zon, wind, water en biomassa. Je kunt natuurlijk zelf een keuze maken. Uiteraard kan je ook de energie ervaringen en reviews van anderen lezen en mede op basis hiervan een keuze maken.

Energie afnemen: waar kan ik op letten?

Als je een energieleverancier wilt uitkiezen is het belangrijk dat je let op een aantal zaken: het leveringstarief voor stroom en gas, de vaste leveringskosten en eventuele kortingen die je kunt krijgen. Indien je beschikt over zonnepanelen is het ook raadzaam om te kijken naar de terugleververgoeding. Daarnaast kan je natuurlijk kijken naar de reviews en ervaringen van anderen. Wat vindt men van deze energieleverancier en waarom zijn zij wel of niet tevreden? Door energie reviews en ervaringen te lezen kan je hier een beeld van krijgen.

Energie prijzen vergelijken

Als je wilt kan je natuurlijk ook energie prijzen vergelijken. Je hoeft dan niet zelf alle websites van energieleveranciers bij af, maar in een handig overzicht kan je nagaan welke aanbieder de voordeligste keuze is. Dit wordt berekend op basis van verschillende gegevens: jouw woonadres en het verbruik dat je hebt. Tevens kan je nog de keuze maken of je groene stroom wilt of niet. Ook kan je aangeven of je CO2 gecompenseerd gas wilt.

Veel energieleveranciers bieden een eenmalige korting aan als je bij hen energie afneemt. Na de contractperiode krijg je een contract met onbepaalde looptijd. Dat is dan ook voor veel mensen weer een reden om opnieuw over te stappen van energieleverancier. Je kunt dan ergens anders weer een nieuw cadeau of een welkomstkorting ontvangen.

14 dagen bedenktermijn

Als je kiest voor een nieuwe energieleverancier, heb je na ontvangst van jouw nieuwe contract altijd nog 14 dagen bedenktermijn. Zijn jouw energie ervaringen toch niet zo prettig bij de nieuwe aanbieder? Dan kan jij je contract altijd nog annuleren. Je kunt dan opnieuw energie vergelijken voor een nieuwe aanbieder of je kunt simpelweg bij je huidige aanbieder blijven. Op die manier verandert er niets.

Jouw energie ervaringen en reviews toevoegen

Heb jij energie reviews en ervaringen van een bepaalde energieleverancier? Voeg deze dan gerust toe aan de website. Deel met anderen wat jij vindt van hun service, prijzen en levering. Op die manier kan jij ook anderen weer helpen bij het uitzoeken van een nieuwe energieleverancier. Schrijf zoveel mogelijk plus- en minpunten op in jouw review zodat je anderen zoveel mogelijk kunt helpen. Een uitgebreide omschrijving is altijd erg welkom, want daar help je anderen het meest mee.

Veelgestelde vragen over energie

Wil je graag een nieuw energiecontract afsluiten, maar heb je nog enkele vragen over energie of over de energiecontracten? Hieronder volgt een overzicht met veelgestelde vragen.

Zijn kleinere en relatief onbekende energieleveranciers betrouwbaar?

Als consument heb je keuze uit talloze energieleveranciers. Je zult vast niet van alle namen gehoord hebben. Is het een verstandige keuze om over te stappen naar een kleine en relatief onbekende energieleverancier? Er zijn een aantal energieleveranciers failliet gegaan, dus het is een legitieme vraag. De ACM moet nieuwe energieleveranciers goedkeuren. Indien zij uiteindelijk failliet gaan zal de partij altijd worden overgenomen door een andere leverancier, waardoor je nooit zonder stroom en gas komt te zitten. Indien een onbekende energieleverancier erg voordelig is kan je hier dus naar overstappen.

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

Als je een nieuw energiecontract wilt afsluiten is het raadzaam om een goede vergelijking te maken. Je kunt namelijk niet zomaar zeggen: dit bedrijf is het goedkoopste. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder jouw verbruik en woonplaats. Door online een vergelijking te maken kan je gemakkelijk en snel overstappen naar de goedkoopste leverancier. Overstappen werkt tegenwoordig erg eenvoudig en snel.

Hoe kan ik mijn energie ervaringen en reviews toevoegen?

Wil je graag jouw energie ervaringen en reviews toevoegen? Dat zien wij natuurlijk graag tegemoet. Het toevoegen van jouw energie ervaringen en reviews is erg gemakkelijk. Hiervoor navigeer je naar het bedrijf waar je een review over wilt schrijven. Vervolgens kan je een review schrijven over het bedrijf. Voeg je voornaam, e-mailadres en ervaring toe. Je kunt een korte en een uitgebreide review schrijven en een sterrenbeoordeling toevoegen.

Is er een bedenktermijn voor energiecontracten?

Heb je een nieuw contract afgesloten? Op het moment dat jij hiervan de bevestiging krijgt start je bedenktermijn van 14 dagen. Indien je wilt afzien van je nieuwe energiecontract kan je deze annuleren binnen deze termijn. Hiervoor kan je contact opnemen met de klantenservice van het energiebedrijf in kwestie. Vraag altijd om een annuleringsbevestiging.

Wat is een welkomstpremie energie?

Veel aanbieders bieden een welkomstpremie aan als je je aanmeldt voor een energiebedrijf. Een welkomstpremie energie kan prettig zijn omdat je dan korting krijgt op je eerste jaarafrekening. Veel mensen stappen daarom ook jaarlijks over van energieleverancier. Het is altijd raadzaam om van tevoren de energie ervaringen en reviews te bekijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je kiest voor een bedrijf dat echt bij jou past.